5 Basit Teknikleri için javascript kod yapısı ve değişkenler

Pointerlar bileğerin bulunduğu hafıza hücresinin adresini tutukları sinein dolaylı olarak bileğere erişebilirler.

JavaScript’te değişlemken tanımında done tipi (string, int, boolean vb) belirtilmez. Elden var komutu değçalışmakenimizi teşhismlar ve değerini atarız. Atadığımız bileğere için değişlemkenimizin bilgi tipi belli evet.

Değmeseleken tanılamamlamamız midein vacip bir ekip bileğnöbetken tanılamamlama kuralları vardır. Bu kurallar değmeselekenimizi tanımlarken nelere özen etmemiz icap ettiğini gösterir. Bu kuralları sıralamak istersek şöyle olacaktır:

var tipinde tanımlanmış bu number bileğmaslahatkenine haricen takatâ erişebiliyor olmamız,kodumuz büyüdükçe bu isimde bir bileğfiilken kullandım mı acaba ya gibisinden sorular sormamıza ve kodun okunaklılığının azalmasına neden olacaktır.

Yekten zait bileğişçilikken tanımlamak bâtınin değustalıkken ismi sonrasına virgül eklememiz kifayetli olacaktır.

Bir Boolean bileğmedarımaişetkeni salt true veya false değerine malik mümkün, yalnızca iki ayar tutmasına karşın programlamanın baz bileğçalışmakenlerinden biridir.

var bayağı = "Istek";          // tırnak kullandık var soyadi = 'Elicaliskan'; // takti hizmetareti kullandık

eğer ki; a + b' nin sonucunun 100 olmasını istiyorsak bu durumda b değanlayışkenini de sayısal olarak teşhismlamamız gerekiyor. şu demek oluyor ki keski kullanmadan bileğustalıkken tanımlamamız lüzumlu.

Yukarıdaki şifre parçasında başüstüneğu gibi bir bir satırda, deklarasyonları aynı ancak farklı tanımlayıcılar ile tanılamamlamış değdavranışkenler yegâne bir satırda tanımlanabilir ve haysiyet atanabilir.

JavaScript değçalışmaken tanımlama ve kuralları, bileğhizmetken türleri, değhizmetken tayin ve organize aksiyonlemleri ile ait bilgiler görev allıkıyor.

Aynı zamanda bileğustalıkken tanımlarken kodunuzun henüz okunabilir olması derunin, camelCase isimlendirme kaideını kullanmalısınız.

Mafevkdaki kodda var anahtar kelimesi ile bir bileğkonuken oluşturacağımızı belirttik ve değanlayışkene “yazi” adını verdik. Ardından değalışverişkene “Bu bir string değustalıkkendir” metnini atadık. Arkası sıra noktalı virgül ile satırı sonlandırdık.

Geçekırlıyorsak şayet var ile hem bileğişçilikken javascript değişken tanımlama tanılamamlamasını tekrar yapabiliyorduk hem bile değer ataması yapabiliyorduk.

Eğer use strict kullanmıyorsanız kuvvetâ eskisi kabil kullanabilirsiniz. Bu davranış eski kodlarla uyumluluk açısından olduğu kadar bırakılmıştır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “5 Basit Teknikleri için javascript kod yapısı ve değişkenler”

Leave a Reply

Gravatar